Jianu despre vizita lui Iohannis in SUA: Ambii presedinti au transmis un puternic mesaj economic

Data publicarii: 13-06-2017 | Economie

Faptul ca atat presedintele Statelor Unite, Donald Trump, cat si omologul sau roman, Klaus Iohannis au transmis un puternic mesaj economic, de sustinere economica, este extrem de important, a declarat, luni, Florin Jianu, reprezentant al Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) si fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

"Este un moment istoric. Eu nu am văzut în mass-media abordarea pe care mi-aș fi dorit să o văd. O vizită a președintelui României în Statele Unite, gândiți-vă și la vizitele anterioare și la ce a urmat după acele vizite, înseamnă o reconfigurare majoră a parteneriatului. Nu mergi în Statele Unite din curtoazie. Nu mergi să te întâlnești cu președintele Statelor Unite să strângi mâna, să schimbi câteva amabilități și să pleci acasă. Întotdeauna repercusiunile și urmările sunt majore, sunt puternice și au un impact atât social cât economic și de natură politică. Am sesizat și am apreciat acest lucru, faptul că ambii președinți au transmis un puternic mesaj economic, de susținere economică. Acest lucru este extrem de important", a spus Florin Jianu cu privire la vizita lui Klaus Iohannis în SUA.

Acesta a afirmat că a apreciat intervenția președintelui Iohannis pentru ce înseamnă echilibru între stabilitatea oferită de construcția NATO și UE și a precizat că nu trebuie spus în disonanță.

Sursa: Agerpress