OMV si Gazprom ar putea relansa proiectul unui gazoduct in zona Marii Negre (Der Standard)

Data publicarii: 14-06-2017 | Economie

Grupul energetic austriac OMV si grupul rus Gazprom analizeaza posibilitatea relansarii unui proiect vizand un gazoduct care sa faca legatura intre Rusia si Europa Centrala si de Sud via Marea Neagra, informeaza un articol publicat marti in cotidianul austriac Der Standard, preluat de Reuters.

Potrivit surselor citate de cotidianul Der Standard, acest subiect a fost discutat la forumul economic de la Sankt Petersburg de cancelarul austriac Christian Kern și președintele rus Vladimir Putin. La același forum OMV și Gazprom au semnat, în mod oficial, un memorandum de înțelegere care precizează principiile unei potențiale cooperări între Gazprom și OMV în coordonarea activităților pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale necesare pentru furnizarea de gaze naturale în Europa Centrală și de Sud-Est.

Der Standard susține că proiectul ar consta într-o prelungire a gazoductului TurkStream, pe care Gazprom intenționează să îl finalizeze în 2019. La rândul său, o sursă citată de Reuters a precizat că deocamdată este prea devreme să se vorbească despre costurile proiectului sau investițiile necesare. Însă dacă acest proiect va fi realizat ar crește importanța hub-ului de gaze pe care OMV îl are la Baumgarten, Austria, care distribuie anual aproximativ 57 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Nici OMV și nici Gazprom nu au dorit să comenteze aceste informații.

În luna decembrie 2014, Rusia a anunțat că renunță la proiectul gazoductului "South Stream", care urma să permită furnizarea de gaze naturale rusești spre Bulgaria, Serbia și Ungaria, via Marea Neagră, în favoarea proiectului "Turkish Stream", care prevede construcția unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: