Peste 800 de proiecte au fost finalizate in cadrul Granturilor SEE si norvegiene

Data publicarii: 14-06-2017 | Economie

Peste 800 de proiecte au fost finalizate in cadrul Granturilor SEE si norvegiene, in aprilie, in domenii precum sprijinirea afacerilor ecologice, cercetare, justitie si afaceri interne, reducerea saraciei si incluziune sociala, potrivit unui comunicat comun al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si Ambasadei Norvegiei.

Anul 2017 marchează cea de-a 10-a aniversare a Granturilor SEE și norvegiene în România. În total, România va beneficia, din 2007 până în 2021, de 906 milioane de euro fonduri externe nerambursabile.

"Granturile SEE și norvegiene au ca obiectiv reducerea disparităților economice și sociale în Europa și întărirea relațiilor bilaterale cu România și alte state din regiune. Rezultatele cooperării noastre sunt deosebit de încurajatoare: întreprinderile care au primit finanțare au devenit mai competitive și mai ecologice și au fost create noi locuri de muncă. Multe femei din medii defavorizate au participat la programe de prevenție a cancerului și au primit tratament adecvat unde a fost cazul, pentru a menționa doar câteva exemple", a declarat Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România.

Suma alocată României pentru 2014 — 2021 este de 502,5 milioane de euro.

Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Norvegiei, Islandei și a principatului Liechtenstein la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la întărirea relațiilor bilaterale cu 15 state din Europa Centrală și de Est și din zona balcanică.

Sursa: Agerpress