Mihnea Constantinescu: Mediul de afaceri din energie ar trebui sa puna presiune pe factorii decizionali pentru programe multianuale

Data publicarii: 15-06-2017 | Economie

Mediul de afaceri din zona energetica ar trebui sa puna presiune pe factorii decizionali pentru a solicita programe de investitii multianuale privind dezvoltarea acestui business, a declarat, joi, Mihnea Constantinescu, ambasador pentru securitate energetica in Ministerul Afacerilor Externe.

"Un pilon important și stabil pentru sectorul energetic din România este reprezentat de dumneavoastră, de mediul de afaceri vibrant din domeniul energetic și aș dori să fie mai asertiv acesta, mai ales atunci când vorbim de lobby și de a pune presiune pe factorii decizionali din sector și să văd că se solicită programe de investiții multianuale pentru dezvoltarea acestui business", a spus Constantinescu, la Energy Strategy Summit 2017.

El a precizat că ar fi interesat să vadă mai multă încredere în a crea coaliții, consorții.

"Eu reprezint Ministerul Afacerilor Externe și, să fiu sincer, nu avem multe cereri de la domeniul energetic pentru a extinde investițiile și a dezvolta afacerile dumneavoastră. Haideți să ne gândim în linii mai mari! Aici vorbim despre tendințe globale. Haideți să integrăm și planurile dumneavoastră de afaceri în tendințele globale! Haideți să gândim la scară largă, să ne lărgim perspectiva și să nu ne mai gândim doar la ce poate oferi statul aici în România. Ideile mele principale sunt că perspectivele viitoare vor depinde de niște factori în Europa Centrală și de Sud-Est. Schimbarea tehnologică este primul factor și trebuie să o luăm în considerare. Este principalul vehicul pentru o tranziție energetică de succes", a mai arătat ambasadorul pentru securitate energetică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Un al factor, potrivit acestuia, îl reprezintă capacitatea de a intra în cooperare regională, strategii și soluții regionale, interconectivitate.

Sursa: Agerpress