Peste 1.700 de aplicanti activi la 3 ore de la debutul Start-Up Nation; 246 au trimis planurile de afaceri

Data publicarii: 16-06-2017 | Economie

La trei ore de la debutul programului Start-Up Nation, 1.716 aplicanti erau activi, din care 246 au finalizat si au trimis planurile de afaceri pe aplicatie, scrie ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

"Start-Up Nation status: ora 13:00. 1.716 de aplicanți activi, din care 246 au finalizat și au trimis planurile de afaceri", notează Petrescu.

Cu o oră în urmă, 159 de antreprenori completaseră și transmiseseră prin aplicație planurile de afaceri, numărul utilizatorilor activi ajungând la 1.429.

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, cu o alocare de 1,7 miliarde lei din surse bugetare naționale și fonduri europene. Suma pe care un beneficiar o poate obține este de maximum 200.000 de lei.

Potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri începând de joi, timp de 30 de zile.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

Potrivit ministrului pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, peste 2.500 de testări ale aplicației electronice a programului Start-Up Nation au fost efectuate în weekend-ul trecut, cifră care reprezintă, practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai Programului.

Secretarul de stat în același minister, Ilan Laufer, a precizat, la începutul lunii iunie, că pentru a beneficia de acest program prima condiție este înființarea unei societăți comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiție este crearea a cel puțin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl mențină pentru o perioadă de doi ani.

"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulți tineri, și bărbați, și femei, care într-adevăr văd o speranță în programul Start-Up Nation și unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanțare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveți un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteți veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: