CNAB: Avand in vedere cresterea considerabila a traficului, recomandam pasagerilor sa vina la aeroport cu 3 ore inainte de decolare

Data publicarii: 18-06-2017 | Economie

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) recomanda pasagerilor sa se prezinte la aeroport cu trei ore inainte de decolare, in urma cresterii considerabile a traficului in aceasta perioada estivala.

"Având în vedere creșterea considerabilă a traficului în perioada estivală, în care sunt introduse în programul de zbor numeroase curse charter, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului. Această recomandare se adresează, în special, pasagerilor care au cursa programată în intervalul orar 05:00 — 08:00", se menționează pe site-ul CNAB.

La mijlocul lunii mai, CNAB anunța că aeroporturile Capitalei — Henri Coandă și Aurel Vlaicu — au fost incluse de Airports Council International-Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru din 2017.

"La categoria aeroporturilor cu 5 — 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, după Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) și Malta. Aeroportul Băneasa a ocupat primul loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croația)", a spus CNAB.

CNAB a înregistrat, în primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri și 28.249 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

"Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, în primele opt luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,6% față de aceeași perioadă a anului trecut", arată CNAB.

Compania Națională Aeroporturi București a fost înființată prin fuziunea dintre Compania Națională "Aeroportul Internațional Henri Coandă — București" SA și Societatea Națională "Aeroportul Internațional București Băneasa — Aurel Vlaicu" SA.

CNAB și-a început activitatea în data de 5 februarie 2010. Capitalul social înregistrat este de 143.772.150 lei. Structura acționariatului companiei este: 80% acțiuni deținute de statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, și 20% acțiuni deținute de Fondul Proprietatea.

Sursa: Agerpress