Debutul Salonului International de Aeronautica si Spatiu de la Bourget cu eterna rivalitate Airbus-Boeing

Data publicarii: 19-06-2017 | Economie

Cea de a 52-a editie a Salonului International de Aeronautica Le Bourget (Franta) isi deschide luni portile in apropiere de capitala Frantei, pe fondul rivalitatii dintre gigantii Airbus si Boeing care in prezent se concentreaza pe avioanele din clasa medie, intr-un context de crestere a traficului aerian mondial, transmite AFP.

Salonul de la Bourget va fi inaugurat în mod oficial de președintele Franței, Emmanuel Macron, care urmează să se întâlnească cu această ocazie cu astronautul francez Thomas Pesquet, care tocmai a revenit de pe Stația spațială internațională. Vizita șefului statului francez va beneficia de măsuri sporite de securitate din cauza amenințării unor atentate jihadiste.

"Ținând cont de sensibilitatea acestui eveniment, cu numeroase personalități și foarte mult public, ne vom întări mijloacele de apărare sol-aer, mijloacele de detecție și intervenție, inclusiv împotriva minidronelor", a declarat șeful de stat major al forțelor aeriene franceze, generalul André Lanata.

În total, aproape 700 de persoane vor asigura protecția spațiului aerian în zona Bourget, unde zeci de demonstrații aeriene se vor adăuga unui trafic aerian deja aglomerat în regiunea pariziană, în special în jurul aeroporturilor Roissy și Orly.

Grație unor condiții meteo favorabile, cel mai mare salon aeronautic din lume așteaptă peste 350.000 de vizitatori în perioada 19-25 iunie, dintre care 150.000 de profesioniști din industriile aeronautică și spațială și 2.370 de expozanți. După zilele rezervate profesioniștilor începând de luni și până joi, publicul larg va putea, începând de vineri, să admire demonstrațiile aeriene sau avioanele dispuse la sol, noutățile din acest an fiind A321neo și A350-1000 ale constructorului aeronautic european Airbus, 787-10 ''Dreamliner'' și 737 Max 9 ale rivalului american Boeing sau avionul rusesc Antonov 132 D.

Pe partea militară, principala atracție a salonului va fi cel mai modern avion de vânzătoare al armatei americane, F-35A dezvoltat de Lockheed Martin, care va efectua și zboruri de demonstrație.

În ceea ce privește comenzile de avioane, această ediție nu se va ridica la recordurile din anii precedenți. "2017 va fi un an foarte lent pentru comenzile Airbus, la fel ca și pentru întreaga industrie", a avertizat directorul comercial de la Airbus, John Leahy. În urmă cu doi ani, la Salonul de la Bourget au fost semnate comenzi de aproape 130 de miliarde de dolari.

Salonul de la Bourget se organizează odată la doi ani, în anii impari, în alternanță cu Salonul de la Farnborough, Marea Britanie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: