Metrorex: Perioada de instalare a noilor sisteme de taxare in statiile de metrou cu un singur acces va fi redusa la patru zile

Data publicarii: 23-06-2017 | Economie

Perioada de executie a lucrarilor pentru instalarea noilor sisteme de taxare la statiile de metrou cu un singur acces va fi redusa de la sapte la patru zile, iar statiile Pipera si Aurel Vlaicu vor fi inchise doar trei zile pentru realizarea acestor lucrari, a anuntat, joi, Metrorex.

"Perioada lucrărilor de modernizare a sistemelor de control — acces va fi redusă substanțial pentru stațiile de metrou cu un singur acces. Astfel, stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu se vor închide doar 3 zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte stații cu un singur acces se vor închide doar 4 zile, fața de 7 zile anunțate inițial. Lucrările se vor desfășura astfel încât traficul de călători înregistrat în zilele lucrătoare să fie cât mai puțin afectat", se arată într-un comunicat al Metrorex remis AGERPRES. .

Astfel, noul grafic de execuție va fi: Pipera 15 iulie — 17 iulie 2017 (inclusiv); Aurel Vlaicu 29 iulie — 1 august 2017 (inclusiv); Constantin Brâncoveanu 22 iulie — 25 iulie 2017 (inclusiv); Tineretului 2 septembrie — 5 septembrie (inclusiv); Apărătorii Patriei 2 septembrie — 5 septembrie (inclusiv); Dimitrie Leonida 9 septembrie — 12 septembrie (inclusiv); Costin Georgian 9 septembrie — 12 septembrie (inclusiv); Pantelimon 16 septembrie — 19 septembrie (inclusiv); Berceni 16 septembrie — 19 septembrie (inclusiv).

"Încă de la începutul proiectului am pus în vedere constructorului că perioada de execuție a lucrărilor, în stațiile cu un singur acces, dar în special în cele două stații Pipera și Aurel Vlaicu, să fie minimă. Exista un proces tehnologic de la care nu ne putem abate însă, am încercat sa creștem mobilizarea și în același timp, am decis sa deschidem căile de acces călătorilor în perioada testelor. Aceasta este unica variantă pe care procesul tehnologic ne-o permite pentru deschiderea stațiilor, mai devreme decât am transmis inițial, pentru a veni în întâmpinarea călătorilor noștri și a le oferi soluția optima de transport cu metroul în aceste circumstanțe", a subliniat Marin Aldea, directorul general Metrorex.

Metrorex reamintește că a informat autoritățile locale și RATB cu privire la desfășurarea proiectului de modernizare, precum și a modificărilor apărute în graficul de execuție, și a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață, pentru perioadele în care se vor desfășura lucrări în stațiile cu un singur acces.

Sursa: Agerpress