Coarna (SNPPC): Am facut cerere pentru pichetarea sediului PSD cu 25 de persoane, in luna iulie

Data publicarii: 29-06-2017 | Economie

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a solicitat autorizatie pentru pichetarea sediului PSD cu 25 de persoane, timp de mai multe zile, incepand din 10 iulie, a declarat pentru AGERPRES Dumitru Coarna, presedintele sindicatului.

"Noi am făcut cerere la Primăria Capitalei pentru că, începând cu 10 iulie, în fiecare zi, de la ora 10:00 la 14:00, vom picheta sediul PSD. Am solicitat pentru 25 de persoane pentru a evita un eventual refuz din partea Primăriei Capitalei, pentru că acolo e zonă pietonală și nu vreau să blocăm accesul nimănui. De aceea ne-am limitat la 25 de persoane pentru pichetare. La miting o să venim 25.000. Mitingul, o să vedem astăzi (miercuri n.r), m-au invitat la o discuție. Am luat toată luna iulie pichetare la sediul PSD, timp în care noi ne consultăm oamenii în țară și împreună luăm decizia. Dacă lucrurile nu se rezolvă, așa cum au rezolvat pentru toți, e clar că mitingul va fi undeva în luna august. În iulie avem pichetare, deci undeva în luna august vom desfășura acest miting", a explicat Dumitru Coarnă.

Potrivit acestuia, nemulțumirile sunt legate de legea salarizării, dar și în contextul în care sectorul de apărare a primit majorări salariale, iar Ministerul de Interne nu.

"Nemulțumirile sunt fix de natură salarială. Avem două elemente clare: legea salarizării, care este la președintele Iohannis, iar a doua e legată de faptul că au majorat salariile începând cu 1 iulie tuturor celor din sistemul de apărare, siguranță și ordine publică, cu 15%, cu excepția MAI. Singurul minister din domeniul siguranței naționale și ordine publică care nu a beneficiat de niciun fel de majorare este MAI. Ca să vă spun altfel, singurul minister din sistemul public care nu a primit nimic este MAI, iar doamna Olguța Vasilescu (ministrul Muncii și Justiției Sociale n.r) minte... Sigur că mergem la origine. Ce să caut la minister? Mergem la sediul PSD, acolo au lucrat la lege domnul Vâlcov (Darius Vâlcov n.r), cu domnul Dragnea (Liviu Dragnea n.r), mergem acolo de unde pleacă lumina... Acolo o să începem cu o pichetare la sediul PSD, de la luminatorii de acolo, acolo o să stăm până nu știu când și sigur că avem solicitări de miting masiv. Tot acolo o să îl facem, la ei acasă, la familiile lor, la palatele lor să facem, pentru că își bat joc efectiv", a spus liderul sindical.

De asemenea, Coarnă a mai precizat că în cadrul Ministerului de Interne angajații au un salariu net de 1.546 de lei net, plus norma de hrană.

"Am vorbit elegant, le-am explicat tehnic, le-am arătat juridic, dar am dreptate peste tot și aplică invers. Am ajuns la concluzia că ăștia urăsc poliția, altă soluție nu văd. Majorezi peste tot, în toată țara asta, au majorat tuturor, numai la MAI nu? Să vă spun... avem un salariu net în MAI, de 1.546. Noroc că avem norma aia de hrană, că plecau toți acasă. Dacă nu aveam norma aia de hrană, de 700-800 de lei lunar, plecam acasă, nu mai lucra nimeni. Își bat joc efectiv. Pompieri, jandarmi. Au dormit prin secțiile de poliție prin ianuarie-februarie, atunci cu OUG 13, nu plecau acasă și își bat joc de noi, de munca noastră. Ei nu au timp să ajungă acasă, să mai facă ceva, să mai facă un ban, stau la serviciu efectiv. Ori ne urăsc ori nu știu ce să mai cred", a mai afirmat președintele SNPPC.

Sursa: Agerpress