Alexandru Petrescu: Nu voi face parte din cabinetul guvernamental care se profileaza in aceste ore

Data publicarii: 29-06-2017 | Economie

Alexandru Petrescu, care a detinut postul de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in cabinetul Grindeanu, a scris, miercuri, pe contul sau de Facebook, ca nu va face parte din noul Guvern.

"Nu voi face parte din cabinetul guvernamental ce se profilează în aceste ore. Aș vrea să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat pe parcursul mandatului meu guvernamental și să vă urez mult succes în definitivarea proiectelor demarate împreună", a scris fostul ministru.

El a enumerat câteva dintre proiectele demarate în timpul mandatului său: Legea prevenirii, trimisă în Parlament în luna mai, programul Start-Up Nation, operațional din 15 iunie, o strategie în domeniul Parteneriatului Public-Privat pe următorii cinci ani, cuprinzând îmbunătățirea legislației primare și elaborarea celei secundare, programul privind internaționalizarea IMM-urilor, îmbunătățirea legislației în domeniul comerțului, Legea lobby-ului, susținerea și dezvoltarea industriei creative și multe alte proiecte și programe pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Petrescu a mai spus că a fost onorat să facă parte din Guvernul României și a mulțumit echipei cu care a lucrat în minister și colaboratorilor.

Alexandru Petrescu a fost numit, la începutul anului, ministru al Economiei, însă, la remanierea din februarie, el a preluat portofoliul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Anterior, el a fost directorul general al Poștei Române.

Sursa: Agerpress