Rovana Plumb, despre votul care urmeaza a fi dat in Plen: Eu intotdeauna am avut emotii

Data publicarii: Astazi, 29-06-2017 | Economie

Ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a marturisit joi, dupa audierea sa din Comisiile reunite din Parlament pentru afaceri europene, ca are emotii in ceea ce priveste votul care urmeaza a fi dat in plen.

"Întotdeauna când treci prin astfel de momente există emoții. Până la urmă, înainte de a fi om politic, de a ocupa o funcție, ești om și eu întotdeauna am avut emoții", a spus Plumb.

Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat au avizat-o, joi, pe Rovana Plumb pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Aceasta a obținut 15 voturi pentru, 8 împotrivă și nicio abținere.

"Principalul nostru obiectiv în ceea ce privește absorbția fondurilor europene este acreditarea autorităților de management pentru fondurile structurale și de investiții. Pe data de 28 aprilie au fost transmise către Autoritatea de Audit toate procedurile necesare pe fiecare autoritate de management care gestionează cele 10 programe operaționale. Așteptăm ca într-o perioadă relativ scurtă primele trei autorități de management, respectiv pentru Programul Operațional Asistență Tehnică, PO Capacitate Administrativă și PO Inițiativa pentru IMM-uri să fie acreditate și să putem să transmitem către Comisia Europeană declarațiile de cheltuieli, la fel și pentru celelalte programe: Infrastructură Mare, Capital Uman, Competitivitate și POR", a spus Plumb.

Ea a precizat că din discuțiile purtate cu Autoritatea de Audit se previzionează o acreditare pentru aceste patru programe până la începutul lunii august.

De asemenea, a afirmat că autoritățile au plătit 800 milioane euro către beneficiari, din care circa jumătate sunt din proiecte fazate, iar după acreditarea autorităților de management se pot transmite declarațiile de cheltuieli către Comisia Europeană.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: