Plumb: Ar fi fost de preferat un cadru institutional separat pentru fonduri europene

Data publicarii: 29-06-2017 | Economie

Fondurile europene ar fi fost de preferat sa aiba un cadru institutional separat, dar pentru ca sunt procedurile de acreditare vom merge in aceasta structura, a declarat ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, in cadrul audierii sale din Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputatilor si Senat.

Ea a a fost întrebată de Victor Ponta, președintele Comisiei din Camera Deputaților, care structură este mai bună: cu ministru delegat sau cu minister separat.

"Din punctul meu de vedere ar fi fost de preferat un cadru instituțional separat dar, dată fiind actuala situație în ceea ce privește procedurile pentru creditare, pentru a evita orice risc de întârziere, vom merge în această structură", a spus Plumb.

Ea a precizat că se pregătește o Ordonanță de Urgență pentru a deveni ordonator principal de credite.

"În ceea ce privește activitatea mea în funcția de ministru al Guvernului Tudose, sper că, prin OUG, se vor stabili clar atribuțiile pe care le are ministrul delegat pentru desfășurarea activității fondurilor europene, astfel încât ministrul delegat pentru fonduri europene va deveni ordonator principal de credite pe toată activitatea pe care o desfășoară, inclusiv cheltuielile de finanțare care sunt legate de activitatea fondurilor europene. Sper ca acest pas înainte să fie de bun augur în ceea ce privește eficiența activității", a mai arătat ministrul propus.

Sursa: Agerpress