Gavrilescu: Receptia finala a statiilor de monitorizare a aerului va fi realizata la finalul acestui an

Data publicarii: 30-06-2017 | Economie

finala a celor 42 de statii de monitorizare a aerului se va realiza la finalul acestui an, a declarat joi ministrul desemnat pentru Mediu, Leocadia Gratiela Gavrilescu, in cadrul audierii sale din Comisiile reunite pentru mediu din Parlament.

* LIVE UPDATE Parlament: Viitorii miniștri sunt audiați în comisii | La ora 15,00 plenul comun al Parlamentului se va reuni pentru a valida noul Cabinet (FOTO

"Strategia Națională de îmbunătățire a calității aerului este un obiectiv principal pentru Ministerul Mediului. În 2015, pentru că am considerat că rețeaua națională de monitorizare a calității aerului nu funcționează în cele mai bune condiții, că aparatura este destul de veche, reviziile nu erau făcute conform normativelor internaționale, am alocat 35 milioane din banii de la Administrația Fondului de Mediu astfel încât, pe un program al anului 2015-2016, cele 142 de stații de monitorizare a aerului să intre în reparații, astfel încât astăzi situația se prezintă la maniera aceasta", a spus Gavrilescu.

Ea a precizat că 100 dintre ele au fost deja recepționate.

"Recepția finală va fi la sfârșitul anului 2017. La nivelul Municipiului București, toate depășirile pe calitatea aerului sunt deja în limite și nu am mai avut probleme în ultimul an și nici chiar în ultimii 2 ani. La nivel de municipalitate s-a înțeles foarte bine că este o problemă și atunci măsurile pe care le implementează sunt în concordanță cu Directiva Europeană", a mai spus ministrul desemnat pentru Mediu.

Sursa: Agerpress