Angajatii cu salarii nete de peste 14.500 de lei ar putea plati o taxa de solidaritate

Data publicarii: 30-06-2017 | Economie

Autoritatile vor sa implementeze o taxa de solidaritate pentru cei cu venituri exceptionale, fiind vorba de un procent care urmeaza a fi analizat, a declarat joi ministrul desemnat al Finantelor, Ionut Misa, la finalul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

* LIVE UPDATE Parlament: Viitorii miniștri sunt audiați în comisii | La ora 15,00 plenul comun al Parlamentului se va reuni pentru a valida noul Cabinet (FOTO)

"Taxa de solidaritate se va adresa în special celor cu venituri excepționale. Încercăm să nu afectăm deloc clasa de mijloc. Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei. Este vorba de ce depășește 14.500 lei net. Vrem să ne asigurăm că acest plafon este considerat un venit excepțional ca nu cumva să impozităm o zonă care nu ne este astăzi... Nu am definit încă procentul", a spus Mișa.

El a precizat că cel mai probabil din 2018 va fi implementată această taxă.

"Din analiza de astăzi, numărul persoanelor cu așa venituri este destul de mic. Se situează până în 10 procente din cei care dețin venituri", a mai arătat ministrul desemnat al Finanțelor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: