Lia Olguta Vasilescu a primit aviz favorabil pentru functia de ministru desemnat al Muncii si Justitiei Sociale

Data publicarii: 30-06-2017 | Economie

Lia Olguta Vasilescu, propusa pentru functia de Ministru al Muncii si Justitiei Sociale, a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 32 de voturi pentru, 8 impotriva si nicio abtinere.

* LIVE UPDATE Parlament: Viitorii miniștri sunt audiați în comisii | La ora 15,00 plenul comun al Parlamentului se va reuni pentru a valida noul Cabinet (FOTO)

Lia Olguța Vasilescu a declarat la ieșirea din comisia de specialitate că a avut de finalizat pentru acest semestru legea privind protecția persoanelor cu handicap, aceasta punctând că speră ca vineri să se aprobe ordonanța de urgență.

"Noi am avut de finalizat Legea salarizării, care a și trecut prin Parlament, am avut de finalizat pentru acest semestru legea privind protecția persoanelor cu handicap, 448, care este finalizată. Sper mâine, din toată inima, să se aprobe OUG, dar nu pot să fiu foarte sigură până nu văd la minister dacă a sosit și ultimul aviz, dacă nu, probabil că săptămâna viitoare vom intra cu această lege, după care ne vom apuca imediat de legea pensiilor, pentru că s-a ajuns în situația nefericită că cei care primesc o indemnizație socială minimă, sau așa-numita pensie minimă, de 520 de lei, să îi ajungă din urmă pe cei care au cotizat 15 ani, ceea ce ce nu este în ordine și va trebui să clarificăm foarte bine și sistemul de pensii, din acest punct de vedere. Este o lege pe care o vom discuta cu Ministerul de Finanțe", a spus ministrul desemnat al Muncii și Justiției Sociale.

Sursa: Agerpress