Ionut Misa, aviz favorabil in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament

Data publicarii: 30-06-2017 | Economie

Comisiile reunite de buget-finante din Parlament i-au dat joi aviz favorabil lui Ionut Misa pentru functia de ministru al Finantelor Publice.

* LIVE UPDATE Parlament: Viitorii miniștri sunt audiați în comisii | La ora 15,00 plenul comun al Parlamentului se va reuni pentru a valida noul Cabinet (FOTO)

Acesta a fost avizat cu 19 voturi pentru și 6 împotrivă.

"Intenționăm să reducem numărul de ani în care o companie poate să stea în procedură de insolvență. În foarte multe situații s-a depășit termenul de 5 ani prevăzut de lege. Dorim ca aceste firme să treacă în faliment pentru a nu mai crea noi hemoragii la bugetul de stat. Intenționăm să reducem termenul de 5 ani la 2 ani, în urma unei estimări pe care am luat-o în calcul. Vrem să ne fundamentăm această analiză, pentru a nu afecta companiile care ar avea posibilitatea să își revină economic și să revină în circuitul economic", a spus Mișa.

El a precizat că se dorește introducerea unor condiționalități în privința plății ratelor curente pe perioada desfășurării procedurii de insolvență.

"Vrem să introducem condiționalități în privința plății ratelor curente pe perioada desfășurării procedurii de insolvență, să plătească ratele lunare ceea ce au declarat în cursul procedurii de insolvență cât și ratele din procedura de insolvență. Astăzi există întârzieri foarte mari. Dacă nu respectă acest calendar, firma va intra în faliment și stopăm posibilitatea uni companii de a creea noi datorii al bugetul de stat", a mai arătat ministrul propus al Finanțelor.

Sursa: Agerpress