Paul Brummell: Avem un parteneriat solid si special cu Romania, intentia noastra este sa-l intarim si dezvoltam

Data publicarii: 01-07-2017 | Economie

Marea Britanie are un parteneriat solid si special cu Romania, iar intentia este ca acesta sa fie intarit si dezvoltat si mai mult, a declarat Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, la conferinta cu tema "The City of London as a financial centre after UK exit from EU".

"Așa cum a subliniat și prim-ministrul britanic, Theresa May, deși ieșim din Uniunea Europeană, nu ieșim din Europa. Avem un parteneriat solid și special cu România. Iar intenția noastră este să întărim și să dezvoltăm și mai mult acest parteneriat. Vorbim despre legăturile noastre în domeniile securității și apărării, lucru reflectat de prezența a 1.000 de militari britanici care se antrenează în România în acest an, alături de colegii români, de vizitele celor mai moderne distrugătoare britanice T45 la Constanța, precum și de avioanele RAF Typhoon, care desfășoară misiuni de poliție aeriană la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Vorbim despre legăturile de afaceri, despre un nivel record în schimburile comerciale bilaterale, cu o valoare anuală de aproximativ 4 miliarde de euro și despre extinderea noilor sedii ale British-Romanian Chamber of Commerce în Cluj și Timișoara, fapt care contribuie la dezvoltarea amprentei comerciale a Marii Britanii în afara Bucureștiului", a spus Paul Brummell.

De asemenea acesta a făcut referire la românii care lucrează în Marea Britanie, inclusiv la cei care lucrează în serviciile financiare.

"Vorbim despre oameni, despre românii care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, inclusiv în servicii financiare oferite de City of London. Aceștia sunt extrem de apreciați în cadrul comunităților din care fac parte, asemenea britanicilor care lucrează aici, în România. Guvernul de la Londra a publicat luni o ofertă referitoare la drepturile cetățenilor, cu intenția de a oferi siguranță celor 3 milioane de cetățeni UE care lucrează în Marea Britanie și de a pune oamenii pe primul loc în cadrul negocierilor noastre de ieșire din uniune. Vorbim și despre rolul City-ului londonez în a facilita accesul afacerilor din România la serviciile financiare de top de care au nevoie pentru a înflori", a afirmat Paul Brummell.

Acesta a precizat că Banca Națională a mai găzduit un eveniment important și la ultima vizită a Lord Mayor of London la București, în 2010, moment în care România, asemenea altor țări, se lupta cu efectele crizei financiare, iar supervizarea făcută de Banca Națională a ajutat România să depășească "această perioadă furtunoasă".

Sursa: Agerpress