Ministrul Agriculturii anunta ca subventiile agricole pentru 2017 se vor plati incepand cu 15 octombrie

Data publicarii: 02-07-2017 | Economie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat, sambata, la Botosani, ca plata subventiilor agricole aferente anului in 2017 catre fermieri va fi facuta incepand cu 15 octombrie.

El a dat asigurări că funcționarii Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) vor demara, de luni, controalele în teren, iar la 1 octombrie documentele care stau la baza plății subvențiilor vor fi finalizate.

"De luni încolo, o să vedeți inginerii de la APIA, specialiștii de acolo, mergând pe teren. De luni încolo începe controlul efectiv în câmp la fermieri, să verifice, conform metodologiei pe care o avem și trebuie să o respectăm, pe baza regulamentelor pe care le avem de la Uniunea Europeană, în așa fel încât la data de 1 octombrie să se încheie verificarea în teren pentru a putea ajunge fermierii cu banul în buzunar începând cu 15 octombrie", a afirmat Daea.

Plata subvențiilor în agricultură pentru anul 2016 s-a încheiat pe 31 martie 2017, însă ministrul dorește ca fermierii să intre în posesia banilor în același an în care sunt efectuate lucrările în agricultură.

Sursa: Agerpress