Rovana Plumb a semnat un contract de finantare de 18 milioane de euro pentru un proiect fazat

Data publicarii: 04-07-2017 | Economie

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat un contract de finantare de 18 milioane de euro pentru managementul deseurilor in judetul Constanta, acesta fiind un proiect fazat, potrivit unui comunicat de presa al institutiei remis, luni, AGERPRES.

Proiectul "Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța' este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 — 2020 și vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 — 2013.

"Finalizarea investițiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în județul Constanța, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme, un lucru pe care țara noastră și l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deșeurilor", se arată în document.

În cadrul proiectului este vizată construcția a două stații de tratare mecano-biologică în localitățile Tortoman și Ovidiu și construcția unei stații de sortare în localitatea Ovidiu, care va permite o capacitate suplimentară de reciclare pentru deșeuri solide de 178.000 tone/an.

Sursa: Agerpress