Intalniri intre companiile romanesti si kazahe din domeniul industriei de petrol si gaze - la Expo Astana

Data publicarii: 07-07-2017 | Economie

Reprezentanti ai unor companii romanesti si kazahe din domeniul industriei de petrol si gaze au avut o serie de intalniri, in perioada 4 - 6 iulie, in cadrul Expo Astana, pentru identificarea de noi oportunitati de dezvoltare economica si de prezentare a proiectelor de investitii, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Sursa foto: mae.ro

Organizate cu sprijinul Ambasadei României și a Biroului de promovare comercial-economică (BPCE Astana) sub egida "Smart investments for increasing energy efficiency", întâlnirile economice au reunit reprezentanți de la companiile Romgaz, OMV Petrom, Green Light și Rompetrol.

Compania Green Light a prezentat tehnologia HOOS (Heavy Oil Operating System) pentru extracția petrolului. Tehnologia este alcătuită dintr-un sistem de extracție complet ce oferă comunicare online, control de la distanță și optimizarea producției în vederea creșterii câmpurilor petroliere digitale. Această tehnologie a fost proiectată urmărindu-se optimizarea producției petroliere și creșterea eficienței energetice.

La rândul lor, reprezentanții Romgaz au prezentat proiectul noii centrale electrice de la Iernut cu turbine pe gaz în ciclu combinat, care reprezintă cea mai curată și eficientă tehnologie de producere a energiei electrice din combustibili fosili. Un element de noutate îl reprezintă faptul că o astfel de centrală produce mai puțin de jumătate din volumul de dioxid de carbon, comparativ cu o centrală pe cărbune de dimensiuni echivalente.

În contextul acțiunilor economice organizate, Pavilionul României la Expo Astana a fost vizitat de vice-ministrul pentru Energie al Republicii Kazahstan, Magzum Mirzagaliyev.

Pe durata participării la Expoziția internațională, în cadrul Pavilionului României vor avea loc o serie de misiuni economice multisectoriale și evenimente de promovare turistică.

Expoziția internațională "Energia viitorului" își propune să promoveze cele mai bune practici în domeniul eficienței energetice, dezvoltările științifice și tehnologice în domeniul producerii energiei, dar și schimbul de informații între participanți, mediul academic, companii, societatea civilă, referitoare la provocările și oportunitățile pe care le oferă acest domeniu, precizează MAE.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: