Metrorex a semnat contractul pentru RCA pentru calatori; valoarea contractului, 98.305 lei

Data publicarii: 10-07-2017 | Economie

Metrorex a semnat cu compania Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group un contract in valoare de 98.305 lei, fara TVA, pentru servicii de asigurare de raspundere civila generala, pentru prejudicii produse calatorilor in caz de accidente/incidente feroviare produse in activitatea de transport calatori pe liniile de metrou.

Potrivit unui comunicat al companiei, în baza contractului, urmează a fi semnata o poliță de asigurare formată din următoarele componente: asigurare de răspundere civilă a persoanelor juridice față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare — limită maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată, asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare — limită maximă 100.000 euro/pe eveniment, asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condițiile de asigurare — limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

"Conform contractului, Asigurarea Românească — Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou", precizează compania.

Metrorex amintește că în luna noiembrie 2016 a fost publicat în SEAP anunțul pentru demararea procedurii de achiziție pentru serviciile de asigurare de răspundere civila generală, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou.

În urma anunțului au fost depuse patru oferte și anume: Asigurarea Românească — Asirom Vienna Insurance Group, prin Globasig Broker de Asigurare, Generali România Asigurare Reasigurare, Omniasig Vienna Insurance Group și Gothaer Asigurări Reasigurări.

Câștigătorul licitației a fost ofertantul Asigurarea Românească — Asirom Vienna Insurance Group SA, pe baza prețului cel mai mic și o propunere tehnică în conformitate cu solicitările Metrorex.

Durata contractului (perioada în care asiguratorul se obliga să presteze serviciile) este de un an de la emiterea și primirea poliței de asigurare.

"Necesitatea privind încheierea unei asemenea asigurări, respectiv o asigurare civilă în caz de pagube produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare, derivă din obligațiile stabilite de legislația aplicabilă pentru operatorii de transport și nu ca urmare a unor experiențe anterioare, respectiv din HG nr. 117/2010, art. 13, lit. 'h' — operatorii economici care desfășoară operațiuni de transport feroviar pe calea ferată sau pe rețeaua de transport cu metroul au, în principal, următoarele obligații: să ia toate măsurile necesare pentru acoperirea răspunderii sale civile în caz de accidente și/sau incidente în timpul furnizării serviciilor de transport pe calea ferată sau pe rețeaua de transport cu metroul pe care le efectuează", subliniază compania.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: