Consiliul Concurentei autorizeaza preluarea de catre Recordati a unor active si drepturi apartinand Astra Zeneca

Data publicarii: Astazi, 20-07-2017 | Economie

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea unor active si drepturi apartinand Astra Zeneca de catre Recordati, in vederea in comercializarii produselor farmaceutice Betaloc si Betaloc ZOK in Romania, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, autoritatea pentru concurenta.

'Obiectul operațiunii de concentrare economică este reprezentat de active și drepturi exclusive legate de comercializarea a trei produse farmaceutice pentru boli cardiovasculare, respectiv Betaloc, Betaloc ZOK și Logimax (acesta din urmă nu este comercializat în România) pe teritoriul anumitor țări europene și în Israel. Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurențiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața națională sau pe o parte a acesteia', precizează sursa citată.

Recordati S.p.A este o companie farmaceutică, activă în domeniul cercetării, fabricării și comercializării de produse farmaceutice și substanțe farmaceutice active, aceasta fiind și compania-mamă a grupului farmaceutic internațional Recordati.

Sursa: Agerpress