Ambasadorul Romaniei la Tunis, prezent la inaugurarea lucrarilor de foraj apa realizate de romanii de la Drillstone in localitatea tunisiana Nafta

Data publicarii: 20-07-2017 | Economie

Ambasadorul Romaniei la Tunis, Dan Stoenescu, a fost prezent miercuri la inaugurarea lucrarilor de foraj apa in santierul Oued Retem CI02, la km 17 dupa localitatea Nafta, guvernoratul Tozeur, sudul Tunisiei, proiect dezvoltat de compania romaneasca Drillstone, a anuntat Ambasada Romaniei in Tunisia.

Sursa foto: Ambasada României în Tunisia

Drillstone este o societate comercială românească, înființată în anul 2016, care operează în domeniul forajelor petroliere și de apă, și are în derulare un contract cu ministerul Agriculturii, Resurselor Hidraulice și Pescuitului din Tunisia privind lucrări de foraj-apă la mare adâncime pentru irigații, într-un perimetru din sudul țării. "Mă bucur să vad o redinamizare a prezenței economice românești și a specialiștilor români în Africa de Nord și în special în Tunisia. Transferul de expertiză românească și implicarea companiilor românești în dezvoltarea agriculturii în Tunisia poate aduce beneficii pe termen lung economiei locale dar și relației bilaterale. Astfel de proiecte sunt un bun exemplu de internaționalizare a întreprinderilor mici și mijlocii românești în spații unde specialiștii români sunt tradițional foarte apreciați. De asemenea, sper ca accesul pe piața externă a IMM-urilor va fi revigorat prin noul Program de susținere a internaționalizării operatorilor economici români (2017-2020)", a afirmat Dan Stoenescu.

La Nafta, ambasadorul Dan Stoenescu a avut întâlniri cu specialiștii români care lucrează la acest proiect important care sprijină dezvoltarea agricolă în sudul Tunisiei. De asemenea, în cadrul vizitei oficiale, diplomatul român s-a întâlnit și cu guvernatorul provinciei Tozeur, Salah Mtiraoui.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: