UPDATE Traficul feroviar este intrerupt in Mehedinti, dupa ce trenul Bucuresti-Budapesta a lovit o masina

Data publicarii: 20-07-2017 | Economie

Traficul feroviar este intrerupt la aceasta ora, dupa ce trenul international IR 72, Bucuresti - Craiova - Timisoara - Budapesta a intrat in coliziune cu un autoturism, joi, in jurul orei 10:30, la trecerea la nivel cu calea ferata de la iesire din statia Garnita, intre Drobeta Turnu Severin si Strehaia, judetul Mehedinti, informeaza CFR Calatori, intr-un comunicat de presa.

Sursa foto: CFR Călători / Facebook.com

Reprezentanții CFR spun că, deși trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, șoferul autoturismului s-a angajat la traversare fără să se asigure.

Cei aproximativ 120 de pasageri din tren și personalul feroviar nu au fost în pericol, spun reprezentanții CFR, fără a preciza ce s-a întâmplat cu șoferul sau cu eventualii pasageri au autoturismului.

"În urma impactului, locomotiva a fost avariată, urmând ca trenul să își reia circulația cu o locomotivă de ajutor care va sosi de la Filiași, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat. La acest moment nu sunt alte trenuri afectate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Se depun eforturi pentru reluarea circulației în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp", au mai arătat oficialii CFR Călători.

La rândul său, Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, a făcut un apel către toți conducătorii auto să respecte regulile și avertizările la trecerile la nivel cu calea ferată, întrucât de acest lucru depinde atât viața lor, cât și a pasagerilor din tren.

'Incidente cu mijloace auto ai căror șoferi nu respectă regulile nu sunt puține. Tragem un semnal de alarmă și facem apel către toți conducătorii auto să respecte avertizările/regulile de traversare la trecerile la nivel cu calea ferată și să acorde importanța și atenția cuvenită acestora. Mulțumim și rugăm mass-media să transmită alături de noi acest mesaj. De respectarea regulilor de circulație depind vieți. Viețile oamenilor, ale celor care călătoresc în aceeași mașină cu ei și, nu în ultimul rând, viețile celor care se află în tren', a declarat Szentes, citat în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: