Amenzi de 16.000 de lei, aplicate joi unor unitati situate pe litoral, dupa controale ale ANSVSA

Data publicarii: 21-07-2017 | Economie

Cinci restaurante, un magazin alimentar, o unitate tip fast food si o patiserie au fost sanctionate contraventional, joi, cu amenzi in valoare de 16.000 de lei, in urma unor controale derulate de inspectorii sanitar-veterinari la 41 de unitati amplasate pe litoral, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat al instituției, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat joi 41 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Pentru abaterile de la legislație, cinci restaurante, un magazin alimentar, o unitate tip fast food și o patiserie au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la comercializare cinci de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată spre o unitate de neutralizare.

În urma acestor acțiuni de control s-au constatat unele deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neanunțarea de către operatorul economic a începerii activității supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul lunii iulie, la Constanța, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", se menționează într-un comunicat al instituției remis pe 6 iulie AGERPRES.

Conform sursei citate, în perioada 3 iulie — 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: