Preturile, dauna medie si despagubirile in cazul RCA sunt legate de indisciplina oamenilor in trafic (asigurator)

Data publicarii: 21-07-2017 | Economie

Preturile, dauna medie si despagubirile in cazul RCA sunt legate de indisciplina oamenilor in trafic si de frecventa mare a accidentelor, a declarat, joi, presedintele directoratului Omniasig, Mihai Tecau.

"Avem o frecvență mare de accidente, avem oameni indisciplinați în trafic și tot ce înseamnă preț, despăgubire, daună medie și altceva sunt legate de aceste lucruri. Dacă noi ne vom bate tot timpul numai ca să facem aici, între noi, și nu vom schimba realitatea lucrurilor de pe stradă, cum se comportă, nu o să reușim să facem...Tot timpul o să fie o discuție și se va urca și politicul pe zona acesta, care mie mi se pare că este o poziție foarte tehnică. E protecție socială acest produs, trebuie să avem grijă de cei care cumpără acest produs, e clar, dar și în practica de zi cu zi și în trafic lucrurile să se schimbe încet, încet", a spus Tecău.

Acesta susține că piața pare în echilibru și este posibil ca acesta să reziste, dar evoluția poate fi diferită, întrucât piața este dinamică.

În altă ordine de idei, Tecău a subliniat că portofoliul RCA al Omniasig ajunge la 33%, iar dorința companiei este de obține profit și pe acest segment, în prezent fiind "aproape de profitabilitate.

În acest sens, a precizat acesta, este nevoie de o reducere a frecvenței daunelor, pentru a se ajunge la profitabilitate pe segmentul RCA.

Sursa: Agerpress