Nuclearelectrica vrea sa prelungeasca cu sase luni negocierile pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Data publicarii: 25-07-2017 | Economie

Nuclearelectrica (SNN) vrea sa prelungeasca negocierile cu compania chineza CGN pentru construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, cu inca sase luni, se arata in convocatorul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SNN, programata pentru data de 24 august.

Pe ordinea de zi a AGEA se află "aprobarea continuării negocierilor asupra Documentelor Investiției în aceleași condiții din Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă, pentru o perioada de până la 6 luni de la dată aprobării instituționale și corporative, cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi ale MoU, inclusiv posibilitatea oricărei părți de a înceta MoU fără nici o despăgubire printr-o simplă notificare scrisă către cealaltă Parte, în cazul în care nu s-a ajuns la un acord asupra Documentelor Investiției și în măsura în care întârzierea nu a fost cauzată de respectiva Parte", potrivit convocatorului.

De asemenea, se va discuta și "aprobarea mandatarii Consiliului de Administrație să stabilească termenii și condițiile negocierilor ce vor fi derulate cu Investitorul Selectat de către reprezentanții SNN în cadrul Comisiei de Negociere pentru Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă, în conformitate cu Memorandumul Guvernului României nr. 20/2683/13.07.2017".

Tot pe 24 august va avea loc și Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Nuclearelectrica, unde se va alege un nou Consiliu de Administrație provizoriu cu un mandat de patru luni.

Aceasta, deși actualul Consiliu de Supraveghere fusese ales în luna aprilie tot cu un mandat provizoriu de patru luni, urmând să fie demarate procedurile de selecție a noi administratori cu mandat întreg de patru ani, în conformitate cu ordonanța privind guvernarea corporativă în companiile de stat.

AGOA îi va revoca pe actualii administratori, respectiv Ionuț Mișa (care a demisionat după ce a fost numit ministru al Finanțelor), Eva Georgeta Andreas, Cristian-Romulus Anton, Cristian Gentea, Iulian-Robert Tudorache, Elena Popescu, ca urmare a expirării mandatelor la 26 august.

Sursa: Agerpress