CFR Infrastructura: Restrictii de circulatie pe tronsonul feroviar Adjud-Pufesti, din cauza unor lucrari de reparatii

Data publicarii: 26-07-2017 | Economie

Tronsonul feroviar Adjud - Pufesti a intrat in reparatii, iar pe durata de executie a lucrarilor la terasamentul caii ferate, pe o lungime de 2,8 km, si la cele doua poduri, circulatia trenurilor se desfasoara doar pe firul II si cu restrictie de viteza de 30 km/h in zona santierului, informeaza CFR Infrastructura printr-un comunicat remis marti, AGERPRES.

Conform sursei citate, pe tronsonul Pufești — Adjud se execută lucrări de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între km 238+500 și km 240+500, în vederea redeschiderii traficului feroviar.

"Programul de lucrări este structurat în două etape de execuție, în prima fiind cuprinse lucrările pentru refacerea terasamentului, protejarea taluzului și reparații la suprastructură, iar a doua etapă va cuprinde lucrările de săpături în albia râului pentru sistematizarea scurgerii, realizarea unor racordurilor noi și montarea unor grinzi de beton în zona taluzului pentru a stopa procesul de eroziune", se menționează în comunicat.

Scopul acestor lucrări este reluarea traficului feroviar pe ambele fire între Adjud și Pufești, creșterea vitezei de circulație și a gradului de confort.

Pentru efectuarea lucrărilor, CFR Infrastructură a încheiat cu SC VIOTOP SRL un contract de 1,7 milioane lei, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri proprii CFR. Termenul de finalizare a lucrărilor este 18 august 2017, iar pentru nerespectarea graficului de execuție sau a termenelor prevăzute în contract se vor percepe penalități.

"Aceste lucrări sunt cuprinse în programul anual de reparații și consolidare a infrastructurii feroviare derulat din fonduri proprii ale CFR SA, în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație a trenurilor, prin creșterea vitezei și a gradului de comfort", se mai precizează în comunicat.

Sursa: Agerpress