Razvan Cuc i-a solicitat omologului bulgar sa permita autoritatilor romane dragajul pe Dunare pe partea vecina

Data publicarii: 26-07-2017 | Economie

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a solicitat omologului sau din Bulgaria sa permita autoritatilor romane dragajul pe Dunare, in sectorul administrat de partea vecina, in eventualitatea in care s-ar institui o situatie speciala.

Sursa foto: Răzvan Cuc / Facebook

Răzvan Cuc a scris marți pe pagina sa de Facebook că a făcut o vizită omologului său bulgar pentru a identifica soluțiile la problemele privind siguranța navigației pe Dunăre și circulația în punctele de trecere ale frontierei, prin asigurarea mai multor puncte de achiziționare a vinietelor pentru autovehicule.

"România și Bulgaria pot asigura, împreună, condiții mai bune pentru navigația pe Dunăre și pot face din acest sector de transport unul profitabil pentru ambele țări. De asemenea, trebuie să fluidizăm traficul la vămi și să diminuăm, cât mai mult, timpii de așteptare la granița cu Bulgaria. (...) I-am solicitat lui Ivaylo Moskovski, ministrul Transporturilor, Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor din Bulgaria, să permită autorităților române dragajul pe Dunăre, în sectorul administrat de partea bulgară, în eventualitatea în care s-ar institui o situație specială. În acest fel am putea debloca rapid sectoarele critice de pe Dunăre. Am primit asigurări de la omologul meu bulgar că putem găsi soluții, la nivelul unei Comisii mixte de experți, privind administrarea în comun a sectorului fluvial", a mai precizat ministrul.

Sursa: Agerpress