Comandament Sezon Estival 2017: Sanctiuni contraventionale de 15.000 de lei, aplicate intr-o singura zi unor operatori economici

Data publicarii: 27-07-2017 | Economie

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au amendat, intr-o singura zi, cu suma de 15.000 de lei, sapte operatori economici care isi desfasurau activitatea pe litoral, arata datele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), publicate joi.

Conform sursei citate, în cursul zilei de 26 iulie 2017, au fost verificate 37 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic, respectiv: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Astfel, în urma acțiunilor de control, pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, trei restaurante, două unități tip fast food, un magazin alimentar și o pizzerie au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost eliberată o ordonanță de interzicere a activității pentru un restaurant.

Inspectorii ANSVSA au constatat, în aceste cazuri, neconformități cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival (0786.577.007), unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul de Call-Center al Autorității (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Sursa: Agerpress