Mihai Fifor: Analistii care sustin ca nu avem o crestere economica sustenabila, contrazisi de cifrele guvernarii

Data publicarii: 18-08-2017 | Economie

Analistii care au sustinut ca Romania nu are o crestere economica sanatoasa au fost contrazisi etapa cu etapa de la preluarea guvernarii, iar cifrele de la statistica arata o crestere bazata pe productie, pe exporturi, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Ministrul a fost întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile unor analiști care susțin că această creștere economică e bazată pe consum și nu va avea efecte benefice pe termen lung.

''Vocile acestea de analiști care una-două sar să spună că România nu are o creștere sănătoasă au fost contrazise etapă cu etapă de la preluarea guvernării. Prima dată a venit FMI și a spus: e dezastru, România are o problemă! A venit Banca Mondială: e dezastru! Cifre peste cifre. Întotdeauna aceste cifre au fost contrazise de creșterea economică a României. Nu poți să ai a doua cea mai mare creștere economică din Europa și să spui că lucrul acesta se datorează doar consumului. În opinia mea este o abordare cel puțin cu rea credință'', a răspuns Mihai Fifor.

Acesta a adăugat că România nu a mai avut de multă vreme o astfel de creștere economică sustenabilă, bazată pe producție, pe exporturi.

''Cine vrea să vadă cu adevărat cifrele de la statistică, o să constate că e o creștere economică bazată pe producție, bazată pe exporturi, ceea ce România nu a mai avut de foarte multă vreme. Și este o creștere economică sustenabilă, prin urmare sănătoasă. Măsurile luate de guvernarea noastră în cele opt luni de guvernare produc efecte'', a precizat Fifor.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a efectuat, joi, o vizită de lucru la mai multe obiective de interes național din Prahova, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. La finalul vizitei a susținut, la sediul PSD din Ploiești, o conferință de presă.

Sursa: Agerpress