Turismul in regiunea Parisului si-a revenit dupa atentatele teroriste din 2015 si 2016

Data publicarii: 23-08-2017 | Economie

Numarul de turisti si veniturile din turism inregistrate in capitala Frantei si regiunea invecinata au atins cele mai mari valori din ultimii zece ani, revenindu-si dupa o scadere drastica in 2016 din cauza atentatelor teroriste, informeaza AFP.

Conform cifrelor publicate marți de Comitetul regional al turismului (CRT), în primele șase luni ale anului, 16,4 milioane de turiști au vizitat Parisul și regiunea Île-de-France, cel mai ridicat număr din ultimii 10 ani, cu 1,5 milioane de turiști mai mulți decât în perioada similară a anului trecut. Astfel, a crescut atât numărul turiștilor străini, cu 14,9%, cât și cel al turiștilor francezi, cu 6,4%.

Numărul turiștilor japonezi este cu 40,5% mai mare decât în 2016, iar cel al turiștilor chinezi a crescut cu 29,5%. Numărul turiștilor americani, cel mai important grup de turiști străini în regiunea Parisului, a crescut cu 20,5%, până la 1,14 milioane.

De asemenea, sumele totale cheltuite de către turiști în regiunea Parisului au crescut cu 10,5%, până la 10,1 miliarde de euro în primul semestru.

"Semnalele sunt în mod clar pozitive pentru industria turismului din Paris și regiunea Île-de-France. Cu toate acestea, evenimentele tragic de la Barcelona ne obligă să rămânem prudenți în lunile următoare", a declarat Frédéric Valletoux, președintele CRT din regiunea Parisului.

Evoluțiile pozitive din acest an vin după ce, în 2016, industria turistică în regiunea Parisului a înregistrat o scădere drastică din cauza atentatelor care au lovit capitala Franței în lunile ianuarie și noiembrie 2015, urmate în luna iunie 2016 de atentatul de la Nisa.

Franța este prima destinație turistică mondială, urmată de SUA și Spania. Potrivit cifrelor publicate la începutul acestei luni de Organizația Mondială a Turismului (OMT), Franța a găzduit 82,6 milioane de vizitatori în 2016, în scădere cu peste 2%, comparativ cu 2015.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: