Actionarii BVB si-au dublat investitia in patru ani din cresterea pretului actiunilor si din dividende

Data publicarii: 23-08-2017 | Economie

Investitorii care au cumparat in urma cu patru ani actiuni ale emitentului Bursa de Valori Bucuresti (BVB), companie listata pe propria piata, au putut castiga 78,7%, nivel provenit doar din cresterea de pret a actiunilor BVB din ultimii patru ani, fara a lua in calcul si dividendele oferite de companie in aceasta perioada, se arata intr-un comunicat de presa al operatorului pietei de capital remis, marti, AGERPRES.

Astfel, la finalul lunii iunie din 2013, prețul unei acțiuni BVB era de aproximativ 18,3 lei, pentru ca la data de 30 iunie 2017 prețul acesteia să urce la 32,7 lei.

"Este un câștig semnificativ pentru acționarii BVB. Capitalizarea bursieră a BVB a crescut de la 140 de milioane de lei în la final de iunie 2013 la peste 250 de milioane de lei la final de iunie 2017, ceea ce înseamnă un plus de 110 milioane lei. În plus față de această creștere de aproape 80%, dacă luăm în calcul și randamentul dividendelor acordate de companie în acești ani, atunci vorbim de o dublare a investiției pentru acționari", a declarat Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București.

Acțiunile BVB au performat cu mult peste indicele principal al pieței, BET, care a avut și el un avans semnificativ, de aproape 50% în ultimii patru ani.

"Performanța operatorului pieței de capital este cu atât mai remarcabilă cu cât depășește semnificativ ritmul de creștere înregistrat de indicele BET, principalul indice al bursei românești. La finalul lunii iunie din 2013, indicele BET se afla la o valoare de aproape 5.262 de puncte, pentru ca la finalul lunii iunie din acest an să ajungă la 7.855 de puncte. În acest interval de timp, creșterea BET a fost de 49%. Mai mult, prima jumătate a acestui an a fost una extrem de bună pentru compania BVB în ceea ce privește rezultatele financiare. Profitul operațional al Grupului BVB a fost de 5,98 milioane lei, în creștere de aproape 5 ori față de semestrul similar al anului 2016. Profitul net al perioadei s-a situat astfel la un nivel de 5,15 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creștere cu 180% comparativ cu perioada similară din 2016", menționează sursa citată.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: