Comisia Europeana a aprobat finantarea proiectului "Crossbow", in care Transelectrica este partenera impreuna cu Centrul Roman al Energiei

Data publicarii: 01-09-2017 | Economie

Proiectul "CROSSBOW" (CROSS BOrder management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market) a fost selectat in vederea finantarii de catre Comisia Europeana in cadrul Programului Orizont 2020, informeaza Transelectrica printr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Compania Transelectrica S.A. este parteneră în acest proiect cu Centrul Român al Energiei, în coordonarea Grupului Spaniol ETRA Investigation Y Desarrollo SA, alături de opt Operatori de Transport și de Sistem (OTS) din Europa Centrală și de Sud-Est: ADMIE (Grecia), ESO (Bulgaria), EMS (Serbia), NOS BiH (Bosnia-Herțegovina), HOPS (Croația), ELES (Slovenia), CGES (Muntenegru), MEPSO (Macedonia) și alți parteneri într-un consorțiu de 24 organizații profesionale în domeniul energiei și telecomunicațiilor din 13 țări europene.

În calitate de Operator de Transport și de Sistem din România, Transelectrica va permite accesul la date relevante pentru proiect, va asigura capacitățile tehnologice pentru teste și validări pe teren și va oferi, de asemenea, expertiză în domeniul energetic.

Costul eligibil estimat al acțiunilor propuse, pentru cei 24 de parteneri, este în valoare de 22,1 milioane euro, iar valoarea maximă a subvenției este 17,287 milioane euro.

Costul asumat de Transelectrica este în valoare de 498.250 euro, iar valoarea subvenției este de 400.969 euro.

Rezultatele proiectului CROSSBOW vor fi evaluate în decurs de 18 luni de către unul dintre Coordonatorii Regionali de Siguranță (RSC) europeni și 8 OTS din Europa de Sud-Est (SEE), grupate astfel încât să formeze grupuri care vor valida fiecare dintre rezultatele proiectului în cel puțin trei țări diferite, demonstrând în toate cazurile modul în care CROSSBOW abordează Provocările regionale cu care se confruntă acești OTS.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: