Petrescu (FNGCIMM): Doar 12% din veniturile Fondului vin din zona IMM-urilor; trebuie sa ne intoarcem cu fata spre ele

Data publicarii: 06-09-2017 | Economie

Cea mai mare parte a veniturilor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) provin din programul "Prima casa", respectiv 70%, si doar 10-12% din zona IMM-urilor, a afirmat, marti, directorul general al FNGCIMM, Alexandru Petrescu.

"În momentul de față, 70% din veniturile Fondului vin din 'Prima casă', circa 17-18% vin dintr-un program ce ține de fonduri europene derulat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și doar 10-12% vine din zona IMM-urilor. Deci, ceea ce noi trebuie să facem, în special în perspectiva planului Ministerului de Finanțe care duce programul 'Prima casă' într-o decelerare, într-o reducere în următorii trei ani și automat acest venit trebuie substituit, el trebuie substituit și din nou trebuie să ne întoarcem cu fața către IMM-uri", a spus Petrescu.

Potrivit acestuia, se are în vedere regândirea portofoliului de produse de garantare.

Alexandru Petrescu a afirmat că, la sfârșitul primului semestru, FNGCIMM avea acordate garanții în valoare de 300 de milioane de lei, față de 258 de milioane anul trecut.

Fostul ministru al Economiei și Mediului de Afaceri Alexandru Petrescu a preluat conducerea Fondului din data de 17 iulie 2017.

Sursa: Agerpress