Ministerul Transporturilor intentioneaza sa realizeze cu ANM o aplicatie pentru utilizatorii infrastructurii rutiere din Romania

Data publicarii: 07-09-2017 | Economie

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa realizeze in colaborare cu Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) o aplicatie informatica pentru utilizatorii infrastructurii rutiere din Romania, a declarat, miercuri, Elena Mateescu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

"Ministerul Transporturilor intenționează să realizeze o aplicație de interes pentru utilizatorii traficului pe infrastructura rutieră, iar atunci avertizările generale și de tip nowcasting, acele avertizări de vreme severă imediată, fie că ne aflăm în anotimpul de iarnă sau în cel de vară, vor fi foarte utile fiecărui călător", a spus Mateescu, la finalul conferinței de lansare a aplicației Inovagria Meteo destinată fermierilor români.

Întrebată când va fi lansată o astfel de aplicație, șeful ANM a precizat că acest lucru depinde de implicarea și coordonarea Ministerului. "Noi punem la dispoziție datele. Am avut deja o primă întâlnire tehnică de lucru, dar depinde de implicarea și coordonarea Ministerului Transporturilor. Cu siguranță va fi o aplicație foarte utilă", a precizat Mateescu.

ANM și Siveco România au lansat miercuri aplicația Inovagria Meteo, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a cunoaște în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului și a solului, viteza vântului sau rezerva de apă din sol la nivelul oricărei localități din România.

Fermierii români — și nu numai ei — pot primi aceste informații pentru suma de 9,95 euro/an.

Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play și utilizată gratuit timp de o săptămână, respectiv până pe 14 septembrie.

Sursa: Agerpress