Contracte de 18 milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii, semnate de ministrul Rovana Plumb

Data publicarii: 07-09-2017 | Economie

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat 19 contracte finantate prin Programul Operational Regional 2014 - 2020, in valoare de 18 milioane lei, privind dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, proiectele au fost selectate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritară 2 — Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 — Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Programul finanțează, printre altele, lucrări de construire/extindere/modernizare a spațiilor de producție/prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităților de alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, dar și achiziția de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică etc.

Sunt prevăzute, de asemenea, finanțări în surse alternative de energie — energia solară eoliană, hidroenergia sau energia geotermală.

"Sprijinirea mediului de afaceri ne preocupă permanent. Este unul dintre obiectivele asumate prin programul de guvernare și mă bucur că putem răspunde nevoilor IMM-urilor inclusiv cu ajutorul banilor europeni. Dotarea, modernizarea, extinderea capacității de producție a IMM-urilor înseamnă sprijin pentru ca ele să devină mai competitive și să poată crea mai multe locuri de muncă", a declarat Rovana Plumb.

Programul Operațional Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt incluse în 11 axe prioritare plus o axă de asistență tehnică, care au în total o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro — contribuție națională.

Sursa: Agerpress