ANAT protesteaza din nou fata de modul neprofesionist in care functioneaza TAP Portugal in relatia cu Romania

Data publicarii: 07-09-2017 | Economie

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) protesteaza din nou fata de modul neprofesionist in care functioneaza TAP Portugal in relatia cu Romania si subliniaza ca pasagerii cursei Bucuresti-Lisabona, anulate joi, vor primi asistenta de la Airhelp, liderul mondial in obtinerea compensatiilor pentru pasagerii afectati.

"ANAT protestează din nou față de modul neprofesionist în care funcționează TAP Portugal în relația cu România. A trimis un protest și data trecută, și la companie, și la ambasadă. Airhelp, liderul mondial în obținerea compensațiilor pentru pasagerii afectați, deja lucrează pentru cei afectați în 27 și 28 august. Are multe cazuri și pasagerii vor primi câte 400 de euro fiecare. Îi va prelua și pe cei de acum", precizează reprezentanții ANAT.

Operatorul aerian TAP Portugal a anulat, joi, cursa București — Lisabona, aeronava trebuind să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

"Astăzi, 7 septembrie 2017, compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona — București — Lisabona. Cei 254 de pasageri care urmau să decoleze la ora 7:00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către Lisabona sunt asistați de agentul de handling care deservește compania aeriană și de personal al aeroportului Henri Coandă. În același timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse", spun reprezentanții CNAB, într-un comunicat remis AGERPRES.

Compania Națională Aeroporturi București asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în deplină siguranță și securitate a tuturor operațiunilor aeriene.

De asemenea, câteva zeci de turiști români sunt blocați pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seară, deoarece zborul spre București programat în jurul orei 24:00 a fost anulat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situația cetățenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflați pe aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopții, la aeroport pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Potrivit acestuia, din informațiile obținute până la acest moment reiese că o parte dintre cetățenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineții pentru cetățenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, afirmă MAE.

În urmă cu o săptămână, au mai fost anulate două curse TAP Portugal Lisabona — București și retururile lor, fără a fi explicate motivele. Premierul Mihai Tudose a cerut atunci revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situația turiștilor români blocați în aeroportul din capitala Portugaliei.

Sursa: Agerpress