AFIR: Platile efectuate prin PNDR 2020 au depasit 1,75 miliarde de euro

Data publicarii: 08-09-2017 | Economie

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a contractat pana in prezent peste 36.000 de proiecte de investitii prin PNDR 2020, in valoare totala de 2,16 miliarde euro, in timp ce platile efectuate au depasit 1,75 miliarde de euro, a anuntat, joi, AFIR.

"Până în prezent, AFIR a contractat peste 36.000 de proiecte de investiții, în valoare de 2,16 miliarde euro. Plățile la zi făcute de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru măsurile de investiții, dar și pentru cele compensatorii de mediu și climă din cadrul PNDR 2020 prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, însumează în acest moment peste 1,755 miliarde euro", se arată într-un comunicat al AFIR remis AGERPRES.

De asemenea, valoarea plăților efectuate de AFIR în luna august către beneficiarii proiectelor de investiții finanțate prin PNDR 2020 se ridică la 147,97 milioane euro, în marja țintei de absorbție propuse pentru august. Centrul regional 5 Vest și Centrul regional 6 Nord—Vest) au înregistrat cel mai mare grad de solicitări de plată aferente lunii august 2017, respectiv 118,12% și 130,39%.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat miercuri la o întâlnire de lucru cu personalul de conducere al AFIR de la nivel central, regional și județean, aceasta fiind cea de-a treilea din seria de întâlniri lunare stabilite pentru analizarea stadiului implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020. Discuțiile au fost axate pe analiza stadiului implementării și nivelul absorbției efective a fondurilor nerambursabile pentru fiecare regiune în parte, dar și pe identificarea acelor demersuri care trebuie inițiate pentru a asigura decontarea plăților stabilite ca țintă de absorbție pentru lunile septembrie și octombrie.

Un alt subiect important pe agenda întâlnirii l-a constituit situația beneficiarilor cu achiziții publice și continuarea demersurilor pentru fluidizarea etapelor pe care aceștia trebuie să le parcurgă până la atribuirea contractelor.

Sursa: Agerpress