Western Digital cere ajutorul Apple pentru preluarea diviziei de chipuri a Toshiba

Data publicarii: 09-09-2017 | Economie

Un grup condus de Western Digital Corp. negociaza cu Apple pentru ca producatorul telefoanelor iPhone sa contribuie cu 50 de miliarde de yeni (460 milioane de dolari) la o oferta de preluare a diviziei de cipuri de memorie a grupului japonez Toshiba, informeaza agentia Kyodo.

Potrivit unor surse din apropierea discuțiilor, Western Digital este pe punctul de a face o ofertă de 17-18 miliarde de dolari pentru divizia de chipuri de memorie a Toshiba. Chipurile de memorie sunt o componentă cheie a smartphone-urilor, iar Apple este al doilea producător mondial de smartphone. Participația Apple la divizia de cipuri de memorie a Toshiba nu a fost încă stabilită de către membrii consorțiului susțin sursele.

Din consorțiul condus de Western Digital mai fac parte fondul de investiții Kohlberg Kravis Roberts și mai mulți investitori susținuți de guvernul japonez, Network Corp. of Japan și Development Bank of Japan. Acest consorțiu ar oferi aproximativ 1.900 miliarde yeni (18,3 miliarde de dolari) pentru operațiunile Toshiba din domeniul cipurilor de memorie.

Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, vrea să-și vândă divizia care se ocupă de producția de cipuri de memorie în ideea de a strânge fonduri cu care să acopere pierderile înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse.

Sursa: Agerpress