Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica sa distribuie dividende suplimentare de 655 de milioane de lei

Data publicarii: 14-09-2017 | Economie

Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica acordarea de dividende suplimentare in valoare de 655 de milioane de lei catre cei doi actionari, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse apropiate situatiei.

Ministerul Energiei deține 80% din acțiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participație de 20%.

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans, sub formă de dividende, sumele neangajate în proiecte, a declarat, marți, premierul Mihai Tudose.

"Dividendele, în mod cert, se dau acționarilor. Deci nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem niște proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Brașov — Ploiești (tronson de autostradă — n.r.). Se face pe bani naționali și trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener", a spus Tudose.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz și 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz și 170,7 milioane de lei de la Transelectrica.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: