Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 6,5%, in primele sapte luni

Data publicarii: 14-09-2017 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in termeni nominali cu 6,5% in primele sapte luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2016, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) remis, joi, AGERPRES.

''Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2016, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 6,5% datorită creșterii comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+14,2%), comerțului cu ridicata nespecializat (+11,5%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+6,6%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,3%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+3,7%) și activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+0,4%). Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-1,9%) și comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (-1,5%)'', informează INS.

Pe seria ajutată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a fost înregistrată o creștere de 7%, în primele șapte luni.

''În luna iulie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, față de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 13,6% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,6%'', informează INS.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, în termeni nominali, a crescut ca serie brută cu 7,6%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,2%.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: