Marius-Alin Barbu continua interimatul la BVB; in AGOA au fost respinse doua propuneri ale actionarilor petenti

Data publicarii: 15-09-2017 | Economie

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat ca Marius-Alin Barbu, director general adjunct, sa isi continue interimatul la sefia societatii, conform informatiilor publicate pe site-ul operatorului pietei de capital.

De asemenea, în cadrul ședinței AGOA, cu majoritatea voturilor exprimate secret, Radu Hanga a fost ales membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, pe poziția vacantă deținută anterior de Cristian Micu, care a decedat. Hanga va rămâne membru în CA pe perioada rămasă din mandatul pe care l-a avut Cristian Micu.

De asemenea, a fost respinsă propunerea de anulare a Hotărârii nr. 9 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 12 aprilie 2017, referitoare la aprobarea nivelului maxim al comisioanelor și tarifelor practicate de societate pentru operațiunile specifice pe piața reglementată și revenirea la nivelul maxim al acestora practicat anterior Hotărârii nr. 9.

Acest punct a fost introdus pe ordinea de zi, ca urmare a solicitării acționarilor petenți.

Potrivit unor surse care au participat la ședință, a mai fost respins un punct al acestor acționari, referitor la anularea acordării de bonusuri pentru angajați. Acesta prevedea aprobarea modificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a planului de afaceri pe anul 2017 aprobat prin Hotărârea nr. 6 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 12 aprilie 2017, în sensul eliminării poziției Costuri estimate — răscumpărare acțiuni bonusuri anuale, cu valoarea de 1,5 milioane lei din contul de Profit și Pierderi al societății, capitolul Cheltuieli Operaționale.

Acționarii petenți sunt cei care dețin împreună mai mult de 5% din capitalul social, respectiv Asociația Brokerilor (0,1285%), Finaco Securities (1,5436%), Confident Invest (1,4811%), Interfinbrok Corporation (1,4811%), Intervam (1,4333%) și Vienna Investment Trust (0,9846%).

Sursa: Agerpress