Cuc: Autostrada Bucuresti-Brasov se numara printre prioritatile absolute de infrastructura; autoritatile locale trebuie sa trateze acest proiect cu maxima seriozitate

Data publicarii: 16-09-2017 | Economie

Autostrada Bucuresti - Brasov se numara printre prioritatile absolute de infrastructura rutiera, iar autoritatile locale din judetele Prahova si Brasov trebuie sa trateze acest proiect cu maxima seriozitate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

"Așa cum bine știți, decizia la nivel guvernamental este sa construim Autostrada București — Brașov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune ca acest proiect se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, așa că insist să îl tratați și dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate", a precizat Cuc, la o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale din cele două județe, citat într-un comunicat al ministerului de resort remis AGERPRES.

Șeful MT a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă și a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităților din zonele tranzitate.

În acest context, ministrul a subliniat importanța sprijinului oferit de autoritățile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă București-Brașov.

"Primăriile, ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de aceasta Autostrada, trebuie sa fie capabile să pună la dispoziție toate planurile parcelare actualizare. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate Planurile Cadastrale iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, va pot spune ca un punct fierbinte este cel al Autorizațiilor de construcție, acordate de primarii pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odata rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio alta construcție, edificată după finalizarea Studiului de fezabilitate", a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a cerut și reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect și a atras atenția că așteaptă o implicare permanentă a specialiștilor de la compania de drumuri.

"Sunt decis să supraveghez personal și permanent evoluția proiectului și le-am spus și celor de la CNAIR că Autostrada Ploiești-Brașov este la fel de importanta ca Sibiu-Pitești. Ca atare, am nevoie de implicarea lor 24 de ore din 24, la fel cum am nevoie de tot suportul primărilor din zona pe unde va trece Autostrada", a afirmat Răzvan Cuc.

Potrivit datelor furnizate de MT, pentru întregul traseu al Autostrăzii București-Brașov există un studiu de fezabilitate, elaborat în anul 2006 și un acord de mediu eliberat în anul 2007.

Autostrada București — Brașov va avea o lungime totala de circa 173 de kilometri. O parte din acest sector, între Râșnov și Cristian a fost deja licitată și urmează sa fie încheiat contractul pentru proiectare și execuție. Din întreaga Autostrada București-Brașov este deja construita secțiunea București-Ploiești (A3).

Sursa: Agerpress