Banca centrala a Rusiei a furnizat lichiditati in regim de urgenta pentru B&N Bank

Data publicarii: 21-09-2017 | Economie

Banca centrala a Rusiei a informat miercuri ca a furnizat lichiditati in regim de urgenta pentru B&N Bank, dupa ce al 12-lea mare grup bancar rusesc dupa active a cerut ajutorul Bancii centrale, informeaza Reuters.

Banca centrală a Rusiei nu a precizat care este volumul finanțării solicitat de B&N Bank.

Problemele de la B&N Bank vin la trei săptămâni după ce o altă bancă rusească, Otkritie Bank, cel mai mare creditor privat din Rusia, a trebuit să fie salvată de autoritățile de la Moscova. Cu toate acestea, analiștii spun că nu există riscul unei crize în sistemul bancar rusesc, având în vedere că băncile controlate de stat, care dețin mai mult de jumătate din active, au nivel solid al capitalului și nu sunt în pericol.

B&N Bank, care este controlată de oligarhul rus Mikhail Gutseriev și nu este inclusă pe lista băncilor de importanță sistemică din Rusia, a informat anterior că a subestimat problemele existente la băncile pe care le-a preluat în ultimii ani. "Obiectivul nostru este ca, împreună cu banca centrală, să punem la punct o restabilire financiară a băncii", a declarat nou președinte al B&N Bank, Mikail Shishkhanov.

Înființată în 1993, B&N Bank face parte dintr-un conglomerat controlat de Mikhail Gutseriev și familia sa, conglomerat care include companii petroliere, un dezvoltator imobiliar și un lanț de magazine de echipamente electronice. Începând din 2010, B&N Bank a demarat o campanie de achiziții, preluând o serie de bănci mai mici precum Moskomprivatbank, Rost Bank și SKA-Bank, pentru ca în 2016 să finalizeze cea mai mare tranzacție a sa, fuziunea cu MDM Bank, una dintre cele mai mari bănci din Rusia.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: