Nicola Notaro (Comisia Europeana): Romania are resurse uriase, neexploatate din punct de vedere economic

Data publicarii: 21-09-2017 | Economie

Romania are resurse uriase si, in oarecare masura, acestea sunt neexploatate din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de specialitate, Nicola Notaro, sef de unitate, DG Mediu, Comisia Europeana (CE).

"Suntem în contextul în care România are resurse uriașe și în oarecare măsură acestea sunt neexploatate din punct de vedere economic. Sunt lucruri care pot fi făcute și bijuteriile naturii românești sunt cunoscute publicului larg din afara comunităților de activiști de mediu. Sunt alții care nu cunosc bogăția României. Există o legislație specifică, dar sunt multe probleme de implementare, care nu pot fi rezolvate doar de oamenii care discută între ei la Bruxelles, ci trebuie să fie discutate cu vânători, comunități rurale, cu deținătorii de terenuri, acolo unde sunt de fapt problemele. De aceea, noi am perfectat un plan național pentru a încerca să îmbunătățim implementarea Directivei europene (privind păsările și habitatele — n. r.) și suntem acum în prima fază de implementare a planului de acțiune. Planul nu va fi o soluție a tuturor problemelor, dar sunt acțiuni care pot fi făcute și care ne pot ajuta să rezolvăm unele probleme cu care ne-am întâlnit în ceea ce privește reprezentanții agricultorilor români", a afirmat Notaro.

Organizația Europeană a Proprietarilor de Pământ (ELO) a organizat, miercuri, la București, conferința anuală, la care au participat proprietari de terenuri, manageri de terenuri, ONG-uri, precum și autorități naționale și regionale.

Cu ocazia evenimentului de la București, Wildlife Estates Label și-a extins rețeaua în Europa de Est. Eticheta Wildlife Estates Label a fost dezvoltată ca un mijloc de a recunoaște administrarea exemplară a proprietarilor de terenuri și a administratorilor de teritorii din Europa și de a-i face mai vizibili societății ca păzitori puternici ai naturii.

În prezent, rețeaua Wildlife Estates cuprinde peste 270 de proprietăți , cu aproape 1,5 milioane de hectare care au primit eticheta, iar proiectul este în continuă creștere. Eticheta WE acreditează proprietarii de pământ ca un front-runner pentru cele mai bune practici de gestionare, conservare și respectarea celor două Directive privind Păsările și Habitatele, susțin reprezentanții ELO.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: