Majorarea cheltuielilor de consum a sprijinit cresterea economiei Frantei, in T2

Data publicarii: 23-09-2017 | Economie

Economia franceza a inregistrat o crestere de 0,5%, in trimestrul doi din 2017, dupa un avans similar in precedentele trei luni, pe fondul majorarii cheltuielilor de consum, arata datele preliminare publicate, vineri, Oficiul de Statistica (Insee), transmit DPA si Reuters.

Majorarea marjelor de profit ale corporațiilor și creșterea cheltuielilor de consum au susțin evoluția celei de-a doua economii a zonei euro, în perioada aprilie-iunie 2017, se arată în comunicatul Insee.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a îmbunătățit, săptămâna aceasta, estimările privind avansul economiei Franței în acest an, de la 1,3% la 1,7%.

A doua economie a zonei euro ar urma să înregistreze, anul acesta, un avans de 1,6%, cel mai solid ritm de creștere din 2011, pe fondul scăderii șomajului și a majorării exporturilor, a previzionat Insee.

Săptămâna aceasta, Guvernul de la Paris a revizuit în scădere estimările privind deficitul bugetar la 2,9% din PIB în 2017 și la 2,6% din PIB în 2018, a anunțat ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire.

Proiecțiile anterioare indicau un deficit de 3% din PIB anul acesta și 2,8% din PIB, anul viitor.

Astfel, Franța ar urma să înregistreze, în 2017, un deficit sub limita autorizată de 3% din Produsul Intern Brut stabilită de Uniunea Europeană (UE). Ar fi pentru prima dată din 2007 când ar fi respectată limita de deficit.

"În 2017, avem ca obiectiv un deficit bugetar de 2,9% din PIB, iar în 2018 un deficit de 2,6% din PIB. Este puțin mai bine decât am indicat inițial, deoarece ritmul de creștere depășește ușor estimările", a afirmat Le Maire, într-un interviu acordat postului de televiziune France 2.

Acesta a adăugat că Executivul vrea să reducă cheltuielile publice cu 16 miliarde de euro (19,2 miliarde de dolari), în 2018.

Guvernul de la Paris se așteaptă în acest an la o creștere a economiei franceze de 1,6%, cel mai solid ritm de creștere din 2011, și de 1,7% anul viitor, a anunțat în iulie ministrul francez de Finanțe.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: