Cererile pentru acordarea de compensatii financiare proprietarilor de paduri din arii protejate se depun pana la 30 septembrie (minister)

Data publicarii: 23-09-2017 | Economie

Termenul pana la care proprietarii de paduri din arii protejate pot depune cereri pentru a solicita compensatii financiare pana pe 30 septembrie 2017, a anuntat Ministerul Apelor si Padurilor (MAP), intr-un comunicat de presa, transmis, vineri, AGERPRES.

''Ar fi păcat ca un drept câștigat acum, după ani de tergiversări și indecizii, să nu fie folosit. Îi îndemn pe toți cei care au dreptul, potrivit hotărârii Guvernului României, să primească bani pentru că sunt privați de dreptul de a-și valorifica resursele de pe propriile proprietăți, să nu stea pe gânduri și să acționeze. Mai au la dispoziție doar câteva zile în care pot solicita banii pentru anul 2017. Îmi doresc ca toți cei care au acest drept să se bucure de el'', a declarat Doina Pană, ministrul de resort.

Conform unei hotărâri adoptate de Guvernul României la 30 iunie 2017, proprietarii privați, persoane fizice și juridice (societăți comerciale, asociații de proprietari de pădure, composesorate, obști, biserici, școli etc.), care au în proprietate păduri pe ale căror terenuri forestiere există restricții de mediu aplicabile activităților forestiere, pot beneficia de compensații bănești din partea statului.

Lista documentelor necesare pentru întocmirea dosarului poate fi consultată pe pagina de internet a ministerului de resort.

Sursa: Agerpress