Doua dintre cele mai mari companii din Qatar, interesate de a investi in Romania

Data publicarii: 26-09-2017 | Economie

Directorul general al companiei qatareze Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat, intr-o intalnire cu ministrul roman al Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, ca intentioneaza sa inceapa o investitie mijlocie in Romania, existand posibilitatea ca, ulterior, sa poata coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investitii din tara sa, Qatar Investment Authority, informeaza ministerul de resort.

Potrivit unui comunicat al MMACA, remis luni AGERPRES, la întoarcerea spre România din vizitele de lucru efectuate în Hong Kong, Japonia și Coreea de Sud, ministrul Ilan Laufer a efectuat o escală de câteva ore în capitala Qatarului, unde a avut întâlniri de lucru cu liderii a două dintre cele mai mari grupuri de firme din Qatar: Power International Holding și Al-Faisal Holding.

Cu acest prilej, directorul general al Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat că intenționează să înceapă cu o investiție mijlocie în România, existând posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investiții din țara sa, Qatar Investment Authority (QIA), iar președintele Al-Faisal Holding, Shaikh Faisal bin Qasim Al-Thani, care deține și funcția de președinte al Consiliului Oamenilor de Afaceri Qatarezi, a informat că, în urma unor contacte recente cu mediul de afaceri din România, a fost pe punctul de a achiziționa un hotel. În context, acesta și-a exprimat dezideratul concretizării unei astfel de investiții cu prilejul proximei vizite pe care o va face în România.

"Ambii au asigurat totodată asupra disponibilității companiilor din compunerea grupurilor lor de a derula afaceri în parteneriat cu firme românești. Cei doi interlocutori și-au manifestat, de asemenea, interesul pentru a efectua, în viitorul apropiat, vizite de prospectare a oportunităților concrete de investiții în România", se spune în comunicatul MMACA.

La rândul său, ministrul Ilan Laufer a prezentat demersurile inițiate de Guvernul României pentru susținerea și încurajarea celor care vin cu proiecte viabile de dezvoltare în țara noastră, respectiv Legea Parteneriatului Public Privat, schemele de ajutor de stat, atragerea de fonduri europene, stimularea mediului de afaceri prin programe destinate afacerilor mici și mijlocii, cărora li se pot alătura și parteneri externi.

"Ministrul român a evidențiat posibilitatea implicării investitorilor qatarezi ca dezvoltatori/investitori și operatori, îndeosebi în cadrul unor proiecte de anvergură precum spitale, dar și alte proiecte de infrastructură, legea Parteneriatului Public Privat reprezentând o metodă alternativă de furnizare a infrastructurii publice și de prestare a unor servicii publice de calitate. Partea qatareză și-a arătat interesul și în dezvoltarea de proiecte care vizează piața de real estate din România, o piață în creștere constantă", se spune în comunicat.

De asemenea, creșterea economică a României, de 5,8% în primul semestru al acestui an, cea mai mare din Uniunea Europeană — a reprezentat un punct important al discuțiilor, partenerii qatarezi apreciind faptul ca performanțele economiei românești sunt deosebit de atractive pentru cei care doresc să acceseze piața din România.

Power International Holding este un grup care are investiții în Qatar și pe terțe piețe, reunind 33 de firme în cadrul cărora activează peste 40.000 de persoane și care derulează afaceri în sectoare precum: construcții (ca dezvoltator/operator proiecte imobiliare la cheie pentru guvern), industrial, servicii, retail, creșterea animalelor și ospitalitate.

Al-Faisal Holding deține proprietăți imobiliare majore (turnuri, hoteluri, mall-uri și complexuri rezidențiale) în Qatar și în străinătate (SUA, Marea Britanie, Italia etc.), grupând peste 20 de companii ce activează în sectoare cum ar fi: investiții (îndeosebi imobiliare), comerț, ospitalitate, transporturi, servicii și educație.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: