Konieczny: Vom asista la ingroparea guvernantei corporative, daca Parlamentul adopta amendamentele de modificare a Legii 111/2016

Data publicarii: 27-09-2017 | Economie

Guvernanta corporativa ar putea fi ingropata in Romania daca vor fi adoptate amendamentele de modificare a legii privind guvernanta corporativa dezbatute acum in Parlament, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Greg Konieczny, CEO si Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP).

"În ultimii 7 ani am susținut constant importanța guvernanței corporative în companiile de stat din România, dar ce se întâmplă acum reprezintă un moment fără precedent și extrem de îngrijorător privind situația acesteia", a spus Konieczny.

Potrivit acestuia, dacă va fi lăsată la latitudinea Guvernului posibilitatea exceptării oricărei companii de stat de la aplicarea legislației guvernanței corporative, această lege ar deveni o formă fără fond.

"Putem spune că vom asista, practic, la îngroparea guvernanței corporative în România dacă vor fi adoptate amendamentele de modificare a legii dezbătute acum în Parlament", a mai arătat oficialul FP.

Acesta a mai arătat că țara se va întoarce la nivelul la care era în urmă cu șapte ani, amintind despre acțiunile pe care le-au făcut pentru a dezvălui contractele cu "băieții deștepți", arătându-și speranța că nu va trebui să o facă din nou.

Reprezentanții susțin, de asemenea, că noile modificări legislative vizează transformarea Legii 111/2016 privind guvernanța corporativă într-una "opțională", urmând ca Guvernul să decidă la ce companii se aplică sau nu aceste norme.

Sursa: Agerpress